suomeksi
på svenska
in english
 

Tervetuloatutustumaan tuoksuviin puisto- ja pensasruusuihin Kärsälän Ruusutilalle. Vanhan perintötilan idylliseen pihamiljöön viereiseen ruusutarhaan on koottu noin 250 ruusun kokoelma toinen toistaan kauniimpia ja suloisempia ruusuja. Seuraava esittelykierros tutustuttaa Sinut puutarhan eri osiin.

Rosarium, on ainutlaatuinen vanhan ajan romanttinen ruusuinteriööri ruusuportteineen, istuinnurkkauksineen ja runsaasti kukkivine vanhan ajan ruusuineen. Rosarium
Ruusupuisto Ruusupuisto, tunnelmallinen puistopuutarha, lumoaa siellä käyskentelevän lukuisilla neidonruusuillaan, damaskonruusuillaan sekä kartano- ja ranskanruusuillaan. N. 250 erilaista ruusulajia.

Pimpinellaruusupuisto tarjoaa varsinkin juhannuksen jälkeisinä viikkoina juhannusruusun ja muiden pimpinellaruusujen värien ja tuoksujen kirjon, valkeasta vaaleanpunaiseen, keltaiseen ja sinipunaiseen. Yli 50 lajia.

Pimpinellaruusupuisto
Yrttitarha Yrttitarha, Herbarium, tarjoaa kiehtovan tuoksujen ja makujen valikoiman. Yrttitarha muistuttaa keskiajan luostareiden ja puutarhojen yrttitarhaa: n. 130 esi-isiemme tuntemaa sekä eksoottista luostareiden ja herraskartanoiden Suomeen kotiuttamaa yrttiä ryydittävät koko puutarhamiljöön.
Ensimmäisen auringonsäteen paviljonki: eksotiikkaa viljapeltojen keskellä. Ensimmäisen auringonsäteen paviljonki
Ruusupuoti
Ruusupuodissa myytävänä taidekäsitöitä ja ruusuisia matkamuistoja. Siellä voi myös virkistäytyä esim. kahvilla, kotitekoisella pullalla tai jäätelöllä.